Contacteer ons
Kalender
Nieuws
Annuncia Instituut op Youtube

Regels en afspraken

Onze school vindt het belangrijk om de kinderen bewust te maken voor de zorg van onze aarde. Als we dit goed doen, met duidelijke regels en afspraken, geven we ze attitudes mee om blijvend zorg te dragen voor ons milieu.

Milieuzorg Op School hand in hand met het gezondheidsbeleid …

We zetten alles op een rijtje …..

Een gezond tussendoortje brengen we me in een (koeken)doosje.  Op dit doosje staat de naam!  Een droge koek, zonder chocolade, mag en de verpakkkingen sorteren we thuis.

Op woensdag is het fruit- of groentedag.  We zien gelukkig steeds meer kinderen die elke dag een stuk fruit of groente als gezond tussendoortje meebrengen. Heerlijk zo’n lekkere wortel, een geschilde appel, kleine tomaatjes, twee halve kiwi’s opsmullen met een lepeltje, stukjes komkommer, verse aardbeien, kleine paprika’s, druiven, bessen, …

We letten erop dat de restjes van fruit en groenten netjes terecht komen in de emmertjes die aan de ‘groene mannetjes’ hangen. ‘Groene ridders’ zorgen ervoor dat de emmertjes elke dag in de GFT-bak leeg gemaakt worden.

Boterhammen brengen we mee in een brooddoos. Dat is gemakkelijk want aluminium hoeft dan gelukkig niet.

We kiezen bewust voor een lunchpauze in de klas, een rustpuntje tijdens een drukke schooldag. Uit onderzoek blijkt dat voor veel kinderen eten in de schoolrefter een stressvolle onderneming is. Vanaf november tot mei is er verse soep op maandag en donderdag. Hiervoor kan aan het begin van het schooljaar worden ingeschreven.

De kinderen mogen plat- en bruiswater meebrengen in hervulbare drinkbussen of herbruikbare plastieken flesjes.

In de voormiddag drinken we enkel kraantjeswater. Tijdens de lesuren worden regelmatig drinkmomenten voorzien.  Waarom kiezen we voor drinkwater? Gezond, goedkoop, zuiver, streng gecontroleerd, altijd beschikbaar, goed voor het milieu, geen verpakking, altijd fris, … In kraantjeswater zitten mineralen zoals magnesium, ijzer en calcium, net als in flessenwater dus. Die zijn, evenals vitamines, noodzakelijk voor een goede gezondheid. De kinderen mogen tijdens de speeltijden volop drinken van onze waterfonteintjes.

En snoep ….?  Snoep hoort al lang niet meer thuis op een school. Af en toe zien we nog wel eens iets in een brooddoos zitten.  Dat mag dan meteen terug mee naar huis. Samen maken we er werk van!

Snoep en verjaardagen

Wij zijn een snoeparme school, gelieve daarom een droge koek, fruit of een ander gezond tussendoortje mee te geven. Als uw kind jarig is en u de klasgenootjes wil verrassen, zijn er voldoende alternatieven. Bespreek dit vooraf met de leerkracht. Indien u een verjaardagsfeestje organiseert, vragen wij om de uitnodigingen buiten de schoolpoort uit te delen (voor de kleuters), dit om sociale en emotionele problemen te voorkomen.  Voor de leerlingen van de lagere school kunnen de uitnodigingen buiten de klas uitgedeeld worden.

Kledij

We vragen aan u, ouders, uw verantwoordelijkheid op te nemen en uw kind met aangepaste kledij naar school te sturen, denk aan het fluohesje.

Kledij, schoeisel en haartooi zijn eenvoudig, stijlvol en hygiënisch.  Kinderen moeten trouwens ook leren zich niet te laten beïnvloeden door allerlei modetrends.  Strandkledij wordt niet toegelaten.

Persoonlijke bezittingen

Alles wat persoonlijk bezit is, moet voorzien zijn van een naam (kledingstukken, brooddozen, drinkbussen, schrijfgerief, sportgerief, …).

Als juwelen en horloges gedragen worden, is dit op eigen verantwoordelijkheid.

De leerlingen mogen geen gsm’s, computerspelletjes en mp3 spelers mee naar school brengen.  Gebruik je ze toch dan zullen ze in beslag genomen worden gedurende een hele lesdag.

Voor meer informatie verwijzen we graag naar het beleid op leerlingbegeleiding(zie downloads-pedagogisch beleid) en onze praktische infobrochure. (zie downloads-algemene documentatie)